Overslaan en naar de inhoud gaan
Leerling hoofdkantoor jongedame achter laptop

Werken en leren

Start dit jaar nog

Ervaring in de zorg is zeker geen noodzaak. Wij bieden verschillende opleidingen. Zowel voor mensen die een volgende stap willen maken als voor starters in de zorg. We kunnen je opleiden tot Helpende (+), Verzorgende IG, Verpleegkundige MBO en HBO.  

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat een BBL-opleiding in de zorg leidt tot de beste startpositie op de arbeidsmarkt? *EW en SEO Economisch Onderzoek, juni '23

Hulp nodig bij de juiste keuze?

Een carrièreswitch kan een grote stap zijn. We begrijpen dat je vragen hebt voordat je de keuze kunt maken om over te stappen naar de zorg. Daarom organiseren wij regelmatig online inloopspreekuren, waar je al je vragen kunt stellen. Niets is ons te gek en we denken graag met je mee, zien we jou binnenkort online?

Data online inloopspreekuren:

  • 23/5 - 15:00 
  • 04/6 - 15:00 
  • 20/6 - 15:00 
  • 02/7 - 15:00 
  • 01/8 - 15:00 
Meld je aan voor een inloopspreekuur

Al direct enthousiast en nieuwsgierig naar onze vacatures voor werken en leren? Je vindt ze hier:

Bekijk onze vacatures

“Ja, het is spannend om ander werk te gaan doen. Maar ik zou het iedereen die twijfelt echt aanraden. De zorg heeft mij nu al zoveel voldoening gegeven.”

We interviewden collega Cindy die in februari gestart is met de opleiding Helpende Plus. Ze is van origine onderneemster en is langere tijd kapster geweest. We vroegen haar hoe het was om weer terug de schoolbanken in te gaan:

“Na het hebben van een eigen bedrijf, is het even wennen om weer een leerling te zijn. Maar het is heel leuk om alle nieuwe vaardigheden van een Helpende Plus te leren. Je gaat een dag naar school en de rest van de week ben je hard aan het werk in de praktijk. Je start met meelopen en meekijken en loopt al snel je eigen zorgroute.''

Meer lezen over haar ervaringen tijdens het werken en leren bij ViVa?

Klik hier voor het hele interview

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en gaat jouw hart sneller kloppen van de zorg? Zoek je naar de ultieme combinatie van praktijk en theorie?
Bij ons kun je instromen op verschillende niveaus, ook als je nog geen ervaring hebt in de zorg.
Zo kan jij je bijvoorbeeld ontwikkelen tot Helpende+ en Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4. September 2023 starten onze opleidingen weer. Je kunt voor die tijd informeren over de mogelijkheden via: solliciteren@vivazorggroep.nl.

Meer over de praktijkroute
Ik vind het heel leuk om met jongere mensen samen te werken. Zij komen vaak met nieuwe ideeën. Ik leer van hen en zij van mij.

- Lida

Als je ziet hoe dankbaar mensen soms zijn, dat is echt fantastisch.

- Tim Heijnis

Start als Verzorgende IG of Verpleegkundige

Ervaring in de zorg is zeker geen noodzaak. Wij bieden verschillende opleidingen. Zowel voor mensen die een volgende stap willen maken als voor starters in de zorg.   

ViVa! Zorggroep biedt je een functie met een groot maatschappelijk nut.
Als je Verzorgende IG wordt, heb je een rol die van cruciaal belang is voor de kwaliteit van leven van onze cliënten.
We doen er alles aan om je administratielast te verminderen en je zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat doen we onder meer met innovatieve techniek.

Bij ons werk je samen met andere zorgprofessionals in een hecht en gezellig team, waar iedereen hart heeft voor de zorg. Je werkt altijd dichtbij huis, in de regio Kennemerland.

Jouw ontwikkeling krijgt bij ViVa! veel aandacht. Nadat je het vak geleerd hebt, blijf je groeien. Je leert veel in de dagelijkse praktijk, maar als het nodig is, kun je altijd een cursus volgen.

Twijfel jij of je de overstap naar de ouderenzorg wil maken en ben je nieuwsgierig hoe een dag in de ouderenzorg eruit ziet?
Weet jij wat de woorden “mantelzorger” en “katheter” betekenen?

Test je kennis via deze oriëntatietool en ontdek of de ouderenzorg bij jou past!

Doe de test

Ons eigen ViVa! Opleidingscentrum

We werken samen met vele scholen en we hebben ons eigen Opleidingscentrum waar je begeleid wordt door ervaren docenten. 
Hier vind je ook het Skillslab, waar je allerlei praktijksituaties kunt oefenen, zoals klinische vaardigheden. Daarnaast hebben we een leerplein met een uitgebreid digitaal aanbod (e-learning). Er zijn nog leerplaatsen voor de opleiding Helpende+ en Verzorgende IG beschikbaar voor februari 2023.

Een leerbedrijf met veel kwaliteit

ViVa! Zorggroep is een door SBB erkend leerbedrijf. De kwaliteit van onze opleidingen is hoog. 
En je mag erop rekenen dat we je heel goed begeleiden. Daarom kun je je bij ons goed ontwikkelen.
Ook is het mogelijk om door te groeien naar een andere functie.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over leren en werken bij ViVa! Zorggroep?

Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in.