Overslaan en naar de inhoud gaan
Heemswijk

Heemswijk - Heemskerk

“Verpleeghuis Heemswijk, een locatie met een eigen signatuur!” Centraal gelegen te midden van groen en grote tuinen is Heemswijk een besloten locatie waar hoog complexe zorg wordt geleverd aan bewoners met uitsluitend een WLZ indicatie met behandeling. 

Het verpleeghuis heeft vijf psychogeriatrie (PG) afdelingen voor gemiddeld 16 bewoners waar met name mensen wonen met een vorm van vergevorderde Dementie. Regelmatig is er een psychiatrische grondslag en mogelijk persoonlijkheidsproblematiek aanwezig waardoor gedragsproblemen op de voorgrond liggen. Dit gecombineerd met hier uit voortvloeiende lichamelijke symptomen en ander onderliggend lijden, zoals diabetes mellitus, hart-en vaatziektenen COPD zorgen voor co-en multi-morbiditeit. Er zijn meerdere plekken voor crisisopnames vanuit de hele regio.  

Naast deze doelgroep is er ook gespecialiseerde psychogeriatrie verdeeld over twee Intensieve Structuur Units (ISU) voor in totaal 24 bewoners. Hier wonen mensen met meervoudige complexe tot hoog complexe psychische problematiek met veelal een verslavingsverleden waardoor met name Korsakov dementie gecombineerd met, al dan niet van hier uit voortvloeiende, lichamelijke aandoeningen. De groep zorgvragers van deze twee afdelingen zijn relatief een stuk jonger dan de zorgvragers op de andere psychogeriatrische afdelingen van het verpleeghuis. Wel heeft deze groep zorgvragers ook 24 uur zorg nodig, maar dan met intensieve begeleiding en structuur die naadloos aansluit op hun behoeften. 

Heemwijk is een vooruitstrevende locatie. Wij staan open voor nieuwe technologieën en werkwijzen en de implementatie hiervan. 

Klik hier voor de vacatures in Heemskerk

Onze bewoners

In Heemswijk wonen mensen met een psycho-geriatrische aandoening (vorm van dementie). Bij een psycho-geriatrische aandoening hoort over het algemeen een zorgprofiel 5 of 7. Iedere bewoner heeft een eigen woon/slaapruimte en enkele eenpersoonskamers zijn voorzien van een eigen toilet. Per afdeling is er één gedeelde badkamer en twee gedeelde toiletten beschikbaar. De bewoners brengen veel tijd door in de gemeenschappelijke huiskamer. Daar wordt ook gegeten. De zorg aan cliënten in Heemswijk is altijd met behandeling.

Kwaliteit van leven staat bij ons voorop. Er wordt dan ook zoveel mogelijk gekeken naar de mogelijkheden voor bewoners. Bewoners dragen bijvoorbeeld allemaal een polsbandje, waardoor zij vrij kunnen bewegen binnen het gebouw, zonder via de voordeur naar buiten te kunnen. Op die manier krijgen de bewoners optimale vrijheid, waarbij de veiligheid gewaarborgd wordt.

Meer info

Adres

Heemswijk 1
1964 RM Heemskerk
Telefoon: 088-9957300

Bereikbaarheid
  • Voor de deur van onze locatie is een bushalte
  • Het dichtstbijzijnde NS station is Heemskerk
  • Er is parkeergelegenheid voor de deur
  • Route
Contact

Als je meer informatie wilt over het werken bij Heemswijk, dan kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment via mailadres: solliciteren@vivazorggroep.nl

Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in.