Overslaan en naar de inhoud gaan
Waterrijck

Waterrijck - Heemskerk

Waterrijck is een kleinschalig woonzorgcentrum voor ouderen. ‘Met tweeënveertig bewoners en ruim tachtig medewerkers is het net één grote gezellige familie’.  

In Waterijck is plaats voor 32 bewoners met een psychogeriatrische aandoening en 10 bewoners met een somatische aandoening die nog zelfstandig wonen, verdeeld over 5 etages. 

In de brasserie kunnen bewoners, bezoekers en medewerkers terecht voor een lekkere maaltijd. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals Krea Doe, Goud van Out en Bewegen met Plezier. De kapper en pedicure komen elke week langs. Samen met Gouden Dagen worden er bijzondere activiteiten georganiseerd voor bewoners, zoals kamperen met ouderen. Onder hetzelfde dak is ook een wijkpost van ViVa! Zorggroep, een ontmoetingscentrum (dagbesteding voor thuiswonende ouderen met dementie), apotheek, fysiotherapie en huisarts. Ook zijn er aanleunwoningen en koopappartementen voor ouderen.  

Bij ViVa! Dagbeweging in Waterrijck kunnen mensen met dementie & mantelzorgers én mensen met lichamelijke klachten één tot vier dagen in de week terecht voor contact met lotgenoten, voor begeleiding bij het omgaan met de gevolgen van dementie en activiteiten. ViVa! Dagbeweging staat voor ontmoeten en verbinden. Dagbeweging is een vernieuwde vorm van dagbesteding waarbij we ons focussen op de cliënt van nu en die van de toekomst. We kiezen voor verschillende vormen van beweging. Want bewegen laat het lichaam werken, geeft de hersenen lucht en zorgt voor creativiteit! 

Klik hier voor de vacatures in Heemskerk

Onze bewoners

In Waterrijck wonen mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en mensen met een psycho-geriatrische aandoening (vorm van dementie). 

Wij hebben 10 appartementen voor bewoners die zelfredzaam zijn, maar wel intensieve zorg nodig hebben (somatiek). Deze bewoners hebben een zorgprofiel 6 of 8 nodig om in Waterrijck te komen wonen. De appartementen hebben een woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer en eigen badkamer. Ook kunnen bewoners en hun familie in de brasserie samen gebruik maken van de horecafaciliteiten zoals een kop koffie, taart, een warme maaltijd rond het middaguur. De zorg kan zowel met als zonder behandeling zijn. 

Waterrijck biedt op 4 etages kleinschalig wonen aan voor bewoners met dementie (psychogeriatrische aandoening). Op elke etage wonen 8 bewoners in een warme huiselijke omgeving. Deze bewoners hebben een zorgprofiel 5 nodig om hier te komen wonen. Onze bewoners hebben ieder een eigen woon-/slaapkamer en delen een badkamer en toilet met hun buurman/-vrouw. Zij wonen in wat kleinere appartementen, omdat zij vaak veel tijd doorbrengen in de gemeenschappelijke huiskamer. Daar wordt ook gegeten. De zorg aan deze groep bewoners is altijd met behandeling.

Meer info

Adres

Lessestraat 8
1966 SG Heemskerk
Telefoon: 088-9957860

Bereikbaarheid
  • Op 250 meter afstand van onze locatie is een bushalte
  • Station Heemskerk is op loopafstand
  • Er is parkeergelegenheid voor de deur
  • Route
Contact

Als je meer informatie wilt over het werken bij Waterrijck dan kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment via mailadres: solliciteren@vivazorggroep.nl

Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in.