Overslaan en naar de inhoud gaan
Meerstate

Meerstate - Heemskerk

Meerstate is een ruim opgezet verpleeghuis aan de rand van Heemskerk, grenzend aan het terrein van kasteel Marquette en op 1 kilometer afstand van het centrum van Heemskerk. Het gebouw ligt in een groene omgeving aan de rand van een mooie woonwijk. In Meerstate wordt gespecialiseerde verpleeghuiszorg geboden op afdelingen met speciale aandachtsgebieden. Er zijn verschillende afdelingen gehuisvest.

In Meerstate zijn vier afdelingen: 

 • Schulpen – een afdeling voor cliënten met NAH/psychiatrie 

 • Groot Dorregeest – een afdeling voor gerontopsychiatrie 

 • Westerhout – een afdeling voor somatische cliënten en expertise op het gebied van palliatieve zorg 

 • Heemstate – een gesloten afdeling voor cliënten met psychogeriatrie in combinatie met onbegrepen gedrag 

Daarnaast is er in Meerstate een gespecialiseerde afdeling waar cliënten gedurende een aantal dagdelen begeleiding en behandeling krijgen, zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. 

In Meerstate hebben we ook de afdeling geriatrische revalidatie zorg (GRZ). 

Klik hier voor de vacatures in Heemskerk

Onze bewoners

Op de begane grond  bevinden zich vier afdelingen waar gespecialiseerde zorg wordt geboden aan verschillende doelgroepen:

 • Schulpen: hier wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), vaak gepaard met (ernstige) gedragsproblematiek
 • Groot Dorregeest: hier wonen mensen met psychische aandoeningen die ernstige belemmeringen vormen in het dagelijkse leven (gerontopsychiatrie).
 • Westerhout: hier wonen mensen met complexe lichamelijke beperkingen waarvoor de zorg thuis niet meer voldoende is. We bieden kortdurende, op herstel gerichte zorg én langdurige, op verblijf gerichte zorg. Ook wordt hier palliatieve zorg geboden.
 • Heemstate: dit is een gesloten afdeling voor bewoners met dementie in combinatie met (ernstige) gedragsproblematiek.

De bewoners in Meerstate hebben allemaal een eenpersoons woon/slaapkamer met gedeeld sanitair. Alleen op Schulpen beschikken de kamers over eigen sanitair. Elke afdeling beschikt over twee huiskamers waar de maaltijden gezamenlijk worden gebruikt (als de bewoner dat wenst). Tevens worden in de huiskamers activiteiten aangeboden door medewerkers wonen welzijn en woonbegeleiders. Op de eerste etage bevinden zich drie units Geriatrisch Revalidatie, waar men tijdelijk verblijft om onder begeleiding te herstellen. Op de Geriatrische Revalidatie verblijven de cliënten in tweepersoonskamers en zijn eveneens huiskamers aanwezig.

Meer info

Adres

Mozartstraat 91
1962 AB Heemskerk
Telefoon: 088-9957400

Bereikbaarheid
 • Voor de deur van onze locatie is een bushalte met verbinding naar de NS stations van Beverwijk en Heemskerk
 • Er is parkeergelegenheid voor de deur
 • Route
Contact

Als je meer informatie wilt over het werken bij Meerstate, dan kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment via mailadres: solliciteren@vivazorggroep.nl

Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in.