Overslaan en naar de inhoud gaan
Huis ter Wijck

Huis ter Wijck - Beverwijk

Huis ter Wijck is een gezellige woonzorglocatie in Beverwijk. Hier wonen ongeveer 170 bewoners ieder in hun eigen ruime appartement, tevens zijn er enkele grotere appartementen geschikt voor echtparen. Er zijn 5 etages waar bewoners met dementie wonen en 4 etages waar bewoners met een somatische aandoening wonen. 

De bewoners kunnen elkaar in huis op de verschillende etages ontmoeten, beneden in het restaurant bij een evenement, activiteit of tijdens het avondeten. Er wordt dagelijks vers gekookt in de centrale keuken voor alle bewoners die de maaltijd in de huiskamers, op hun appartement of in het restaurant nuttigen. 

In de sfeervolle foyer kan je dagelijks terecht voor een praatje, kopje koffie, lunch, ijsje en vooral gezelligheid. Huis ter Wijck heeft een eigen museum, ook wel reminiscentie ruimte genoemd. Hier vind je spullen uit de jaren ‘50 in bruikleen aangeboden, aangevuld door familie en bewoners. 

Op de huiskamers vinden dagelijks activiteiten plaats van gezamenlijk ontbijten, koffiedrinken, tot spelletjes, bewegen, lunchen, tv kijken en muziek luisteren. Er wordt gezwommen in het Beverwijks zwembad en er vinden regelmatig uitstapjes plaats. Er wordt regelmatig gewandeld gezamenlijk met vaste wandelvrijwilligers en ook Thai Chi en een bingo is vaste prik. 

Kortom een woonzorglocatie waar bewoners, collega´s, familie en vrijwilligers zich allemaal thuis voelen. Huis ter Wijck heeft ruim 220 collega´s die dagelijks met elkaar de schouders eronder zetten en harde werkers zijn. Er zijn twee leerafdelingen waar toekomstige collega’s opgeleid worden. 

De collega´s van Huis ter Wijck zijn doorzetters en vooral recht door zee. Trots op elkaar en trots op deze mooie Beverwijkse locatie. 

Klik hier voor de vacatures in Beverwijk

Onze bewoners

In Huis ter Wijck wonen mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en mensen met een psycho-geriatrische aandoening (vorm van dementie). 

Bij een lichamelijke aandoening hoort over het algemeen een zorgprofiel 4 of 6. Deze bewoners hebben een eigen appartement, met woonkamer, slaapkamer, keukentje en badkamer met toilet. Zij kunnen ook gebruik maken van het restaurant, de foyer en de activiteitenruimte. De zorg kan zowel met als zonder behandeling zijn.

Bij een psycho-geriatrische aandoening hoort over het algemeen een zorgprofiel 5, 7 of 8. Deze bewoners hebben een éénkamerappartement met een eigen badkamer, omdat zij vaak veel tijd doorbrengen in de gemeenschappelijke huiskamers. Daar wordt ook gegeten. De zorg aan deze groep bewoners is vaak met behandeling.

Meer info

Adres

Plesmanweg 1
1945 WK Beverwijk
Telefoon: 088-9957000

Bereikbaarheid
  • Op ongeveer 100 meter afstand van onze locatie is een bushalte
  • Het dichstbijzijnde NS-station is Beverwijk
  • Er is parkeergelegenheid voor de deur
  • Route
Contact

Als je meer informatie wilt over het werken bij Huis ter Wijck, dan kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment via mailadres: solliciteren@vivazorggroep.nl

Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in.