Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga aan de slag als Teamleider bij ViVa! Zorggroep

Als Teamleider inspireer jij jouw collega’s om het beste in zichzelf naar boven te halen en zo de hoogste kwaliteit van zorg te leveren. Samenwerken met partijen binnen én buiten de organisatie gaat jou goed af en je bent een echte verbinder.  

Over ViVa! Zorggroep
ViVa! Zorggroep is een ouderenzorgorganisatie in de regio Kennemerland, Noord-Holland.  
Met ruim 3.600 medewerkers en 1.500 vrijwilligers willen wij onze cliënten de zorg en dienstverlening bieden, waardoor zij zo prettig mogelijk hun leven kunnen leiden. Thuis, of als dat niet langer mogelijk is, in een van onze 17 woonzorglocaties. Wij staan voor hen klaar met huishoudelijke hulp, wijkzorg en woonzorg.

Bij verschillende woonzorglocaties zijn wij op zoek naar gedreven Teamleiders die het leuk vinden om om teams aan te sturen en te coachen. Daarbij ondersteun je de locatiemanager met diverse management taken. Wil jij meer informatie de functie? Scroll dan naar beneden en maak kennis met onze Teamleiders! 

Direct naar de vacatures? Klik hier

Maak kennis met vijf enthousiaste Teamleiders van ViVa! Zorggroep

In deze video maak je kennis met vijf Teamleiders van ViVa! Zorggroep die elk vanuit hun rol vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden, wat het werk zo mooi maakt en wat jij in je mars moet hebben om als Teamleider bij ViVa! aan de slag te gaan.

Over de functie
Binnen de functie van Teamleider bij ViVa! Zorggroep ben jij de rechterhand van de locatiemanager. Jij ondersteunt met diverse managementtaken en geeft leiding aan teams in de zorg. Jij geeft niet alleen leiding, maar begeleidt de medewerker ook om het beste van zichzelf naar voren te halen en draagt bij aan hun ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat jij als Teamleider niet alleen kan leidinggeven, maar ook een coachende rol op je pakt en een luisterend oor biedt. 
 
Als Teamleider ben jij van maandag tot en met vrijdag op de werkvloer aanwezig. Jij zal niet aan bed werken, maar bent wel zichtbaar voor de medewerkers en denkt graag mee met de beslissingen op de werkvloer. Jij probeert de kwaliteit van de medewerker op de juiste manier in te zetten.

De Teamleider is iemand waar je altijd bij terecht kan, om je successen te delen, maar ook als je hulp of ondersteuning nodig hebt

- Mariëlle de Vries

Als Teamleider ben je zichtbaar op de werkvloer, betrouwbaar, creatief en moet je ook een beetje humor moet bevatten

- Jolanda Vermaas

De eigenschappen van een Teamleider zijn servicegerichtheid, stressbestendigheid, maar ook rustig en pragmatisch zijn ingesteld. Je bent leergierig, nieuwsgierig en betrokken bij de organisatie

- Frank Liefhebber

Wat maakt het werken als Teamleider zo leuk? Onze medewerkers aan het woord:

Els Elsinga, Teamleider Zorg De Loet:
Het werken als Teamleider maakt het voor mij zo leuk en uniek, omdat geen dag hetzelfde is. Elke dag ligt er een nieuwe uitdaging en het is nooit saai. 
Het mooiste moment wat ik bij ViVa! Zorggroep als Teamleider heb meegemaakt is een compliment vanuit het team; ‘Hoe hebben wij het toch al die jaren zonder een Teamleider gedaan?’. Daar doe je het voor! 

Joyce de Vries Teamleider Zorg Huis ter Wijck:
Ik vind het leuk om als Teamleider bij ViVa! Zorggroep te werken is, omdat ik na jaren op het hoofdkantoor te hebben gewerkt nu echt dicht bij de mensen en bewoners sta. Bij ViVa! Zorggroep bieden we volop doorgroei mogelijkheden en kansen. Zo ben ik doorgegroeid van directiesecretaresse naar een Teamleider Zorg! 
 
Marielle de Vries Teamleider Gastvrije Dienstverlening Huis ter Wijck:
Het werken bij ViVa! Zorggroep als Teamleider is zo leuk en uniek, omdat je de verbinding kan maken. De verbinding tussen medewerkers, maar ook bij de bewoners, verbinding tussen verschillende disciplines in huis. Ik ben gek op verbinden dus dat probeer ik zoveel mogelijk te doen! 

 

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor Teamleider?

Werken bij ViVa! Zorggroep betekent werken in een inspirerende werkomgeving waarin ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Daarnaast ontvang je van ons:  

- Zekerheid! Jij ontvangt direct een contract voor onbepaalde tijd;
- Een salaris conform CAO VVT* in FWG 50 (€3.174,50 - €4.370,95 o.b.v. 36 uur) of bij veel kennis en ervaring FWG 55 (€3.418,94 - €4.906,49
o.b.v. 36 uur);
- Een eindejaarsuitkering (8,33%, uitbetaald in november);
- Vakantiegeld (8%, uitbetaald in mei); 
- Pensioen via pensioenfonds Zorg en Welzijn;
- Aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals aantrekkelijke korting op een nieuwe fiets of e-bike, korting op een fitness abonnement of de
contributie van een sportvereniging, korting op HelloFresh en de (collectieve) aanvullende zorgverzekering;
- De kans om jezelf continu te ontwikkelen door ons leiderschapsprofiel;
- Verschillende mogelijkheden om je nog verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en e-learnings. 

Maar bovenal: een uitdagende baan binnen een leuk team, waarin jij het verschil kunt maken voor onze cliënten! 
*Salarisschalen VVT per 1 maart 2024

Wat is het verschil tussen Teamleider 1 en Teamleider 2?

Het verschil tussen deze 2 functies komt door de kennis en ervaring die jij als Teamleider met je meebrengt.
Als jij al aantoonbaar meerdere jaren ervaring hebt als Teamleider, zal jij in aanmerking komen voor Teamleider 2 in FWG 55. Ben jij een startende Teamleider die nog veel groeimogelijkheden heeft? Dan zal jij ingeschaald worden als Teamleider 1 in FWG 50 met het oog op doorgroeimogelijkheden.

Wat houdt de selectieprocedure precies in voor een Teamleider?

Als Teamleider zal jij meerdere gesprekken hebben tijdens het sollicitatieproces. De eerste 2 gesprekken zijn voornamelijk met medewerkers waar jij veel mee zal gaan samenwerken. Dit kan verschillen van locatie manager, zorgdirecteur tot aan medewerkers en andere teamleiders.
Wij kijken altijd wie er ruimte heeft in de agenda om zo snel mogelijk een gesprek met jou in te plannen.
Na de eerste 2 gesprekken heb jij ook nog een gesprek met de cliëntenraad van de locatie waar jij mogelijk zal gaan werken. Tot slot, zal er een assessment naar je worden opgestuurd. Is het assessment gemaakt? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op wat de vervolgstappen zijn!

Heb ik nog doorgroei mogelijkheden als Teamleider?

Zeker! Als Teamleider 1 heb jij natuurlijk altijd de mogelijkheid om door te groeien naar Teamleider 2. Als Teamleider 2 zal jij meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. Ben jij al Teamleider 2 en ben je bereid om verder te leren? Dan zijn er mogelijkheden om via ViVa managementopleidingen te volgen om jou klaar te stomen voor een locatie manager functie.
Uiteraard hebben wij naast deze management functies, ook een hoofdkantoor waar veel mogelijkheden zijn om door te groeien.

1

Solliciteren

Reageer op een van onze vacatures. Stuur je CV mee en een motivatie.

2

Selectie

Zien we mogelijkheden? Dan laten we je dat snel weten. We nodigen je uit voor een gesprek.

3

Gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek leren we elkaar beter kennen. Als het van twee kanten bevalt, doe we je een contractvoorstel. Het opvragen van een referentie kan onderdeel zijn van de procedure.

4

Aan de slag!

Op je eerste werkdag heten we je uitgebreid welkom. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je goed wordt ingewerkt en begeleid. 

Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in.